Afvalverwerking, hoe kunnen we dit milieuvriendelijk organiseren?

We zien het helaas steeds vaker: afval wordt niet op een milieuvriendelijke manier ingezameld. Nu denkt u misschien: wat is er mis met de afvalverwerker die het afval komt inzamelen? In eerste instantie hoeft er niet zoveel verkeerd te zijn aan de wijze waarop uw afval wordt ingezameld. Wel is het zo dat er steeds meer verschillende afvalinzamelaars in dezelfde straat het afval ophalen. Op dit punt is er nog veel te winnen op het gebied van milieu. Hoe? Dat leggen wij u uit in dit artikel, lees daarom snel verder!

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is een steeds vaker voorkomend beeld: dagelijks rijden er tientallen afvalinzamelaars op hetzelfde industrieterrein. Dit komt doordat ieder bedrijf zelf zijn afval regelt en dus voor verschillende aanbieders kiest. Het zou echter veel beter voor het milieu zijn als één afvalinzamelaar in een bepaald gebied het afval zou ophalen. Dit zou namelijk veel minder Co2 uitstoot opleveren en veel efficiënter zijn. In onze ogen is het daarom verstandig als meerdere afvalverwerkers de handen in één slaan en er voor kiezen om ritten aan elkaar uit te besteden. Op deze manier verliezen afvalverwerkers geen klanten maar zorgen ze er wel voor dat er op een milieuvriendelijke wijze afval wordt ingezameld. Daarnaast zouden ook bedrijven die op hetzelfde industrieterrein gevestigd zijn de handen in één kunnen slaan door bijvoorbeeld allemaal voor dezelfde afvalverwerker te kiezen. Er zijn dus genoeg opties voor bedrijven en afvalverwerkers om op een milieuvriendelijke wijze het afval te laten inzamelen.

Denkt u er eens over na hoe u bij kunt dragen aan een beter milieu

Heeft u een onderneming? Bedenk dan eens hoe u op een milieuvriendelijke manier uw afval kunt laten inzamelen en draag uw steentje bij aan een beter milieu zodat we nog langer van de aarde kunnen genieten! Daar wordt iedereen vrolijk van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *